Real Noorderwijk opende de zaalvoetbalcompetitie in de zaal van nieuwkomer Meeuwen. Real Noorderwijk leidde tot 10" voor het einde nog met 2-3 maar slikte dan nog een goal die het team 2 punten kostte.

Zuur, maar dat is sport. Ajouaou liep tegen een rode kaart aan.

Uitgebreid verslag

ZVK Meeuwen - Real Noorderwijk 3-3

De eerste competitiewedstrijd naar het pas gepromoveerde Meeuwen was voor de bezoekers normaal gezien een match die zonder problemen winst moest opleveren.

Real moest het doen zonder de geschorste Bouyakoubi en de gekwetste Saad Salhi. De wedstrijd werd gestart en Noorderwijk kreeg van de thuisploeg het balbezit. De bezoekers begonnen met een zeer lage balwisseling.

Rust 0-1

Eerste minuut dreigde Real tweemaal met een schot van Ajouaou maar dit was geen probleem voor de thuisdoelman. Meeuwen moest het spel ondergaan en na vijf minuten kreeg Kherouach een mooie kans maar zijn lob ging over.

De thuisploeg kreeg in de zevende minuut een kans maar Talhaoui redde. Achtste minuut weer een counterende thuisploeg en Talhaoui moest weer redding brengen. Real kon geen gaatje vinden en deed het uit de tweede lijn via schoten van Salah, Moussaoui en El Attabi. Na 14’ kreeg Real dan een vrije trap en El Attabi zette deze mooi om. 0-1. De bezoekers kwamen nog tot de beste kansen maar Talhaoui was de enige die scherp stond te spelen en zorgde dat de bezoekers konden gaan rusten met een 0-1 stand.

Te traag

In de weede helft dacht iedereen dat Noorderwijk nu het verschil ging maken maar het tegendeel was waar. Meeuwen zette een knappe counter op en scoorde de 1-1. Real bleef steeds dezelfde fouten maken met teveel individuele fouten.

Toen in de 23’ Ajouaou zich liet vangen door een speler Nelis mochten zij beiden met rood gaan douchen. Na deze opdoffer kwam Real toch weer op voorsprong via een penalty.

El Attabi zette deze feilloos om. De bezoekers bleven dezelfde fouten opstapelen, vooral Salah had het moeilijk om zich te beheersen en zorgde dat real in foutenlast kwam. Enkel Talhaoui speelde op een hoog niveau en behoede zijn team voor een blamage.

Talhaoui moest zich dan toch gewonnen geven toen de thuisploeg ook een penalty kreeg. 2-2. Vier minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan toch weer op voorsprong door het derde doelpunt van El Attabi 2-3.

Meeuwen speelde de laatste twee minuten dan alles of niks. Met vijf veldspelers drukten zij Real achteruit. Real stond goed tot vier seconden voor tijd. Bij de bezoekers dacht men dat de wedstrijd was gespeeld maar een klaar kijkende thuisploeg vond het gaatje en scoorde de 3-3. Dit was de eindstand.

Ontgoocheld

Een zeer ontgoochelend Real dat nooit in hun ritme kwam en tegen een collectieve ploeg als Meeuwen. Al bij al verdiende de thuisploeg dit gelijkspel maar de mannen van Noorderwijk moeten dit puntenverlies enkel bij zichzelf zoeken. Volgende week komt Lier op bezoek en daar zal men zeker beter zaalvoetbal moeten brengen.

Ook beloften gelijk

Beloften ZVK Meeuwen - Real Noorderwijk 2-2

Een mooie wedstrijd met heel veel kansen en waarbij de keepers uitblinker waren. Bouri redde op het laatst nog een welverdiend punt voor de bezoekers.

Ook 3e elftal gelijk

3e nationale Real Elmos Noorderwijk – ZVC Geleeg Leopoldsburg 6 - 6 Het debuut van onze nieuwe derde nationaler was een groot succes, zinderende sfeer, veel publiek en 2 ploegen die er vol voor gingen.

De thuisploeg was het dichts bij de overwinning maar liet die in de laatste seconden liggen. Al bij al een correcte uitslag.